Stug? Welnee

Hier in het westen wordt vaak gezegd dat Friezen en Groningers zo stug zouden wezen. Moeilijk toegankelijk, een beetje hard.
Maar vorige week ondervond ik zelf het tegendeel.
Schoonzus en ik waren twee dagen naar Leeuwarden. Al meteen bij aankomst in het hotel werden we allervriendelijkst ontvangen. Er was uitleg over de stad, we kregen een plattegrond en een boekje met wetenswaardigheden mee. “Veel plezier hoor” zei de receptioniste.

Het weer deed helaas niet echt mee, dus liepen we het Boomsma museumpje binnen. Ook daar een geweldig vriendelijke dame, die ons van alles vertelde, liet proeven en en passant nog wat culinaire weetjes meegaf.
Maar ook de mensen in het Keramiekmuseum, het Natuurmuseum en in de vele winkels waar we snuffelden. Ze waren allemaal gewoon heel erg aardig.
Dus wie me wil vertellen over die stugheid van de Friezen, die krijgt van mij meteen lik op stuk!

3 thoughts on “Stug? Welnee

  1. Allemaal flauwekul.
    In het zuiden zouden ze allemaal heel gezellig zijn en o zo Bourgondisch ingesteld. Dat zeggen ze tenminste vaak van zichzelf. Ook dat is onzin.
    Maar ja, ik ben westerling, dus ik weet het beter. 🙂
    (Mijn ervaring met Friezen is trouwens beter dan die met Limburgers, maar ook dat berust op louter toeval. Het had net zo goed andersom kunnen zijn.)

  2. Ach welja, dat zijn allemaal rare kletspraatjes. Maar zij zeggen weer dat westerlingen arrogant zijn, grote bekken hebben en alles beter weten. 🙂

Comments are closed.