LOL…..?????

Deze foto maakte ik op 2 januari, niet ver van mijn huis in de wijktuin van Rotterdam-Ommoord. Normaal gesproken een idyllisch plekje tussen hoge flats. Maar op oudjaarsavond zal het er wel flink geknald hebben, gezien de toestand waarin dit bord verkeerde. Er omheen lagen restanten vuurwerk, sommige pijlen waren in de klimop tegen de bomen gestoken.
Ik vraag me af wie doet zo iets? En wat is de lol van dit soort activiteiten?
Maar vooral: wie gaat dat betalen?
Ik las in de krant dat het vervangen van (papier)containers 700,00 euro bedraagt, de kosten voor een vernielde parkeermeter bedragen ruim 5000,00 euro. Nog afgezien van het verlies aan parkeergeld.
Die rekening wordt betaald door brave burgers, die alsmaar meer belastingen krijgen voorgeschoteld. Niet door de raddraaiers en relschoppers. Dat zijn de kale kikkers, waarvan niet te plukken valt.

In dezelfde krant las ik dat de meeste relschoppers op 1 januari nog niet uit hun roes waren ontwaakt en dus geen taakstraf konden uitvoeren. Wat zijn we toch een softies aan het worden. Bij ons thuis was de leus: ‘s-avonds een vent, ‘s-morgens een vent. Brak of niet, ze hadden moeten werken. Dat helpt een kater te verdrijven.

2 thoughts on “LOL…..?????

  1. Veel schade wordt wel verhaald. Daarvoor is ook het snelrecht. Als ze niet kunne of willen betalen moeten ze zitten. Helaas staat er meestal geen kaartje bij wie het gedaan heeft. Bij ons in de buurt waren heel veel voorzorgsmaatregelen getroffen. Alle ondergrondse vuilniestations waren afgeloten en alle breivenbussen. Alle containers en prullenbakken waren weggehaald. Dat kost helaas ook veel geld en mankracht. Heel jammer en lastig voor de gewone mensen dat het nodig is.

  2. Kun je het 300 procent eens zijn met een collegablogster? Ja? Nou, dan ben ik het 300 procent met je eens. Ik wou dat de gemeenten eens een notaatje presenteerden (huis aan huis bezorgd) om te laten zien wat allemaal door de burger betaald moet worden voor dit soort stomme ongein. Ik heb wel eens het idee dat de mensen te gemakkelijk denken: oh, dat betaalt de gemeente wel…. en totaal vergeten dat ze het zelf moeten betalen.
    Het wordt steeds erger en heus niet alleen in de steden. Ik word er moedeloos van.

Comments are closed.