Boom

De boom in onze tuin, oorspronkelijk gekocht als zijnde een Els, werd wel heel erg groot. Niet wij, maar onze achterburen hadden daar nogal wat bezwaar tegen. Niet dat het nou direct een zaak voor de rijdende rechter was, maar ze zagen de boom liever verdwijnen. En daarom werd de knoop doorgehakt en moest de boom geveld.

Diverse tuinlieden kwamen kijken. Ze konden allemaal de boom weghalen, maar boden geen alternatief. Alleen Hans Reinewald zag meteen de mogelijkheden.

De boom mocht zich nog even in prachtig herfstig goudgeel tonen. Maar toen ging toch echt de beuk in de beuk.
Hans had voor ons een mooie groene afscheiding bedacht en een echte pergola.
Die staat er nu en is nog kaal. Maar in het voorjaar zullen blauwe regen en wingerd hem helemaal begroeien, zodat wij er weer een mooi schaduwrijk plekje hebben.

4 thoughts on “Boom

  1. Dat is een hele ingreep! Reken je er wel op, dat je de eerste paar jaren vooral wingerd en maar weinig blauwe regen zult hebben? Mijn ervaring is, dat waar nummer 1 echt tegen de klippen op groeit, nummer 2 zich maar met een voorzichtig slakkengangetje een weg naar volwassenheid baant. Maar als hij eenmaal groot is, dan heb je ook wat!

  2. Wij hebben bij ons vorige huis ook een boom moeten laten omhakken. Het was een soort wilg, -door de vorige eigenaren geplant- die leuk stond naast de vijver, maar uiteindelijk hoger werd dan ons huis! Het ging me wel aan het hart moet ik zeggen om een boom te laten kappen. De inrichting van je tuin met levende dingen is toch iets anders dan een bank of tafel in de woonkamer verschuiven. Bij ons gaf ook de last die de buren ervan hadden (schaduw en veel blad) de doorslag. Het zal wel weer mooi worden, maar het is nu even wennen.

    groetjes,

    Dorothé

Comments are closed.