Taal

Hoewel ik(bijna) elke dag de spellingstest doe, haal ik echt niet altijd de hoogst mogelijke score. Ik ga vooral onderuit op de moderne woorden, zoals sms-je (dat moet sms’je zijn). Ook advertenties zijn voor mij vaak min of meer onbegrijpelijk, met afkortingen zoals CMOS sensor of DX beeldformaat. Maar “behoud” als zelfstandig naamwoord is toch echt niet met dt!!!

Deze reclamemaker mag dus wel eens terug naar de schoolbanken. Of letten we daar tegenwoordig niet meer op?

2 thoughts on “Taal

  1. Ik heb veel met verschillende reclamebureaus gewerkt vroeger. Als opdrachtgever heb ik heel wat moeten corrigeren op taalgebied. Je moet als opdrachtgever sowieso alles goed in de gaten houden want reclame is een kostbare zaak. Ik denk dus dat iedereen heeft zitten slapen.

Comments are closed.