Verzorging

Mijn tante Zus werd 94 jaar en had tot op het eind van haar leven een superzacht velletje. Geen vlekje, geen pukkeltje te zien. Hoe verzorgde ze haar huid toch? Als je daarnaar vroeg, lachte ze een beetje. En steevast antwoordde ze: “Gewoon elke dag met de vaatdoek en een beetje Sunlight zeep”. Mijn zus en ik geloofden dat natuurlijk niet. Sunlight zeep, die scherpe zeep en dan geen lekker luchtje. Jasses!

Mijn zus zwoor lange tijd bij Lancôme, later bij de producten van Dr. De Hoog. Zelf gebruikte ik jarenlang Dr. Payot, maar in een zuinige bui switchte ik naar de potjes en flesjes van het Kruidvat huismerk. Inmiddels gebruik ik dat huismerk al weer jaren tot grote tevredenheid.

Dat belet me niet om bij een bezoek in Duitsland uitgebreid rond te snuffelen bij zulke grote drogisterijen als DM of Rossmann. En dan koop ik nog wel eens wat bodylotion van de huismerken.

Leo gebruikt voor zijn gezicht wel een wat duurder merk, omdat zijn huid soms heel allergisch kan reageren. Dat bestelt hij op internet. Maar een tubetje voetcrème of doucheschuim koopt hij dan toch wel in Duitsland.

We blijven ons verbazen over de enorme sortering van allerlei producten, waarvan we niet wisten dat we ze nodig zouden kunnen hebben.

10 thoughts on “Verzorging

 1. Ha ha Els hier ook een fan van eigen merk van de DM. Als we de grens over zijn even inkopen doen. Lekker prijsje en super goed. Ook de badschuim is heerlijk en voor 1,35 kun je niet zonder zitten en dan ook nog een echt lavendel luchtje.

 2. Dr. de Hoog heb ik jarenlang gebruikt en nu gebruik ik een goedkope crème van de Action die me prima bevalt.

 3. Ik weet het niet hoor… Sommige mensen zijn gewoon gezegend met een mooie gladde huid en bij anderen helpt er bijna niets…
  Zelf gebruik ik alleen een dagcreme van Vichy.

 4. Sinds ik de moeder van een collega zag die uit Indonesie kwam en op haar 80e een mooi glad gezicht had, gebruik ik regelmatig olie op gezicht en dan rustig inkloppen, niet draaien, of smeren.

 5. Voor mij het Etos huismerk Therme voor de body en Biodermal voor mijn gezicht. Ik schrik overigens wel als ik zo al die plastic verpakkingen op een rij zie staan.

 6. Ik heb een oude verweerde rimpels op mijn huid.
  Maar ik gebruik dan ook helemaal niets.
  De marketing van het een en ander vind ik vaak erg komisch!
  Geld heel veel geld gaat er om in deze wereld.
  Daarbovenop bruinmakers of witmakers zijn er ook weer in soorten en maten.

  Jouw tante wist beter!

  Vrolijke groet,

 7. Haha, en al je al die vreemde namen van de ingrediënten ziet moet ik met mijn chemische achtergrond lachen. Die gasten verzinnen en registreren de gekste namen daarvoor.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.