Kringloop

Waar het aan ligt, weet ik niet. Maar de laatste tijd krijg ik via Facebook heel veel berichten over “thrift stores” of kringloopzaken. Die zijn tegenwoordig heel hip en voor velen een onuitputtelijke bron voor nieuwe spullen.

Eerst verwonderde ik me er over dat men dan weer zoveel dingen koopt. Maar ik begrijp inmiddels dat veel mensen daar spullen goedkoop inslaan om later duur op internet te verkopen.

Het viel me op veel van die bijzondere vondsten nog gewoon in mijn huis te vinden zijn. Pyrex pannetjes, grote (en inmiddels heel oude) ovenschalen en vormen van glas.

Wij zijn nogal behoudend en dus heb ik dat soort pannen nog steeds in gebruik. Dus als we er niet meer zijn, wie weet wat voor kostbaarheden onze kinderen vinden.

10 thoughts on “Kringloop

 1. Ik heb afgelopen jaar veel gekocht in de kringloopwinkels in ons dorp. Door de scheiding had ik nogal wat nodig. Hier halen ze de waardevolle spullen er tussenuit en die staan in afgesloten vitrines. Een van de winkels wordt door een kerk geëxploiteerd, het is een grote nette winkel waar ze mooie spullen hebben, alles schoon en als in een winkel uitgestald. Dat in contrast met de andere zaak waar het altijd een rommeltje is. Ik heb in beide zaken toch veel spullen gekocht voor weinig geld

 2. Ik kom nog maar zelden in de kringloop, meer dan genoeg spullen in huis en inderdaad steeds duurder. Ik neus nog wel graag op de Franse brocantes, daar zie je nog echt mooie spullen voor kleine prijsjes.

 3. De kringloopwinkels zijn niet meer wat ze waren!
  Stond toevallig gisteren nog een heel stuk over in de krant.

 4. Ik vind de Kringloop-kreet ‘iets nieuws hoeft niet nieuw te zijn’ leuk gevonden. Dat las ik laatst bij onze Kringloop, toen ik er spullen bracht.

 5. Mijn huis staat vol met van alles.
  In winkels kom ik eigenlijk niet meer.

  Neuzen in kringloopwinkels deed ik vroeger met plezier.

  Stille groet,

 6. De kringloop hier heeft zich aangepast. Daar zijn de prijzen zo omhoog geschoten dat je er niets meer aan verdient.

 7. Doen mensen dat? Ja dat zal best. Ik heb er nog nooit over nagedacht. In de kringloop waar ik kom, worden de boeken trouwens gecontroleerd. Die verkopen ze dan zelf. Daar vind je dus geen boeken die heel veel waard zijn. Wel pareltjes die kennelijk niks waard zijn.

Comments are closed.