Inspiratie

Ik denk dat er weinig mensen zijn die het lied “Het tuinpad van mijn vader” niet kennen. Maar wie weet waar de tekstdichter -Friso Wiegersma- zijn inspiratie vandaan haalde?

Dat ontdekten we vorige week, toen we in Deurne waren. Daar staat het huis van Friso’s ouders. Het huis heet De Wieger en is sinds lange tijd een museum. Daar over vertel ik later.

Destijds behoorde bij het huis een enorme tuin, waar de kinderen Wiegersma heerlijk konden spelen en waar Friso later zo prachtig over zou dichten.

Zijn levenspartner Wim Sonneveld vertolkte het en maakte het tot een evergreen.

De tuin is inmiddels al lang niet meer zo groot, maar de hoge bomen staan er nog. We liepen het verkorte “Tuinpad van mijn vader”. Het is nog steeds een inspirerende omgeving.

9 thoughts on “Inspiratie

  1. Ondertussen ben ik helemaal vertrouwd met het originele lied, La Montagne van Jean Ferrat. Dat ligt me nader aan het hart want hij zingt over de Ardèche.

  2. Ik had ooit verkering met een jongen uit die streek. Ook bij zijn ouderlijk huis lag zo’n grote tuin, met tuinpad en hoge populieren. Ik zie het voor me als ik het liedje hoor.

  3. Ik hoorde het liedje gisterenavond nog op radio Rijnmond toen ik in de file stond.Het doet mij altijd denken aan mijn jeugd in een klein gehucht, Smitshoek

  4. Een mooi verhaal, wij ouderen kennen dat allemaal, maar ik betwijfel of de jeugd het lied nog kent.

Comments are closed.