Te leen

We kennen inmiddels allemaal wel het fenomeen van de deelfiets. Hier in Rotterdam staan er vele, soms op de meest onmogelijke plekken. Net als de deelscooters, die te pas en te onpas achter gelaten worden.

Ik begrijp heel goed dat zoiets lekker makkelijk is. Je hoeft zelf geen fiets of scooter te kopen, je kunt op- en afstappen waar je wilt. Maar het zou wel prettig zijn als degenen die zo’n vervoermiddel achterlaten zich een beetje rekenschap geven dat er ook meer mensen over het trottoir willen kunnen lopen of fietsen of zelfs in een rolstoel of scootmobiel zitten en dus wat meer ruimte nodig hebben.

Nu zag ik laatst ook een bakfiets die je op afroep gebruiken kon. Ik weet niet of dat er al veel zijn. Deze stond nogal pontificaal midden op straat. In een yuppenwijk, dat wel. Ben benieuwd of er daar nu ook weer heel veel van komen en hoe er daar mee omgegaan wordt.

8 thoughts on “Te leen

  1. Mijn reactie van gisteren, zie ik er niet bij staan. Ik schreef iets in de trant van dat ook de organisatie die de fietsen en scooters verhuurt, een plicht heeft dat ze netjes gestald worden. Hier in Delft is alweer een vergunning ingetrokken omdat de scooters hele stoepen blokkeerden.

  2. Je zou er over struikelen ware het niet dat ze best groot zijn. Je hebt gewone leenfietsen, elektrische (bak)fietsen, scooters, van heel veel bedrijven. De mini-autootjes zijn er al weer uit, geen idee waarom. Van mij hoeft t niet, ik loop, neem de tram of metro. Maar ja…

  3. Dat probleem was er meteen toen ze in gebruik genomen werden, ook met de witte fietsen indertijd..
    Weinig fatsoen.

  4. Zo’n bakfiets lenen lijkt me wel interessant om eens wat vaker te lenen. Maar die zou je toch terug moeten brengen naar waar je hem geleend hebt.

  5. Dat is iets totaal onbekends op het platteland, maar ik vraag me af: hoe doe je het als die bak van de bakfiets met water staat omdat het hard heeft geregend.

Comments are closed.