Dwaas

Bron: Google foto’s

Vorige week zag in het Duitse consumentenprogramma Markt een item over de “Hot chip challenge”. En dan denk ik dat de wereld compleet gek is geworden.

Voor ongeveer 10 euro koop je een doosje met daarin één chip, maar dat is wel de heetste chip ter wereld.

Hoewel wij van pittig eten houden, weet ik uit ervaring dat het ook veel en veel te heet kan zijn. Sambal is al heet, maar de Carolina Reaper peper is 1100x zo heet.

Je zou denken “laat maar staan”, maar nee hoor. Er loopt een “challenge” op internet. Je koopt zo’n doosje met die chip, eet hem op en filmt je reactie. De kunst (?) zou zijn, dat je onbewogen voort gaat. Maar de meeste mensen weten lange tijd niet waar ze het hebben. Kokhalzen, hoesten, tranende ogen, buikpijn, misselijk, hoofdpijn, nou ja, te gek voor woorden.

Het is niet ongevaarlijk en soms moeten mensen in het ziekenhuis worden opgenomen. In Amerika is al een tiener overleden. Jongeren vooral gaan de challenge aan.

En dan te bedenken dat je alles wat je eet ook weer kwijt moet raken. Dus nog een keer hevige pijnen op het toilet.

Goh, zien jullie de grap hier van in?

9 thoughts on “Dwaas

  1. Ik kan helemaal niet tegen heet eten, dus nee ik zie er geen lol in

  2. Het lijkt me verschrikkelijk, maar dat lijkt me coma zuipen ook. Nu hebben wij de leeftijd niet meer voor zulke idiote zaken, maar toen ik 18 was deed ik het ook niet. Nooit meegedaan aan groepsgekte. Niet omdat ik zo deug, maar het zit niet in mijn karakter. Te nuchter, te Rotterdams 🙂

  3. Het lukt me nog wel om een rode peper te verorberen, maar gekker moet het niet worden. Het hete eten is me aangeleerd. Op jonge leeftijd stond de sambalpot altijd al op tafel.

Comments are closed.