Rijbewijs

Op mijn verjaardag verloopt mijn rijbewijs. Niet toevallig, want vanaf 75 jaar heb je een medische keuring nodig om een geldig rijbewijs te mogen hebbben.

Bron: Google foto’s / RDW

Leo had zijn rijbewijs vorig laten verlengen, dus ik wist hoe het allemaal in zijn werk ging.

Wel een beetje bijtijds begonnen, want je weet nooit hoe veel tijd de keuring neemt. Maar alles liep van een leien dakje. Binnen no time had ik alle benodigde formaliteiten doorlopen en moest ik alleen nog een foto laten maken, die digitaal werd doorgestuurd naar de RDW. En toen kon ik mijn nieuwe rijbewijs gaan ophalen.

Eind traject? Nee, want wil je het rijbewijs als geldig digitaal legitimatiebewijs gebruiken, moet je sinds juni 2023 een pincode voor je DigiD hebben. Die wordt automatisch per post toegestuurd. Natuurlijk netjes verborgen, maar toch… een beetje ouderwets.

Ik weet dat in elk rijbewijs tegenwoordig een chip zit, waarin al je gegevens staan. Dat werkte bij het installeren van apps voor bankieren en je DigiD. Maar dat is dus toch nog niet genoeg. Beveiliging die beveiligd moet worden… haha, nieuwe tijd!

6 thoughts on “Rijbewijs

  1. Ging prima, efficiënte dokter die ook de vragen op cardiologisch gebied meenam. Maar echt helemaal binnenste buiten gekeerd, hmm nou eh… nee!

  2. 67 jaar en zonder rijbewijs.
    Volgens sommigen heb ik geen leven.
    Maar ik ben tevreden.

    Ik wens jou en jouw man veel rijplezier zonder ongelukken.

    Vriendelijke groet,

  3. Mijn rijbewijs is nog geldig en als ik het iets eerder aanvraag heb ik net geen keuring nodig. Niet dat ik daar bang voor ben, maar het is zo’n gedoe.

Comments are closed.