Bamboe

In Diergaarde Blijdorp staat een grote hoeveelheid bamboe. In allerlei soorten en maten, van klein tot groot. In het diergaardemagazine De Giraffe van zomer 2023 is een heel artikel aan dit gewas gewijd. .

Bamboe is een grassoort met een overweldigende groeikracht. Het is altijd groen, een sterk gewas en past dan ook mooi bij de aankleding van de dierentuin. De omgeving van het olifantenverblijf lijkt op een ware jungle met enorm hoge stengels.

Bron: Google foto’s

Doordat het zo hoog kan worden, geeft het ook veel schaduw en brengt het verkoeling. Bij heet weer is het dan heerlijk in de koelere lanen te lopen.

En het is ook nog nuttig, want een aantal dieren gebruiken bamboe als voedsel. De rode panda lust er wel pap van.

In onze tuin staat ook bamboe. We hebben het gekocht als een niet woekerende soort, maar toch is de groeikracht verbazingwekkend.

4 thoughts on “Bamboe

  1. Na jaren van uitrekken heeft de bamboe hier eindelijk de geest gegeven. Mooie planten, maar niet voor in een kleine tuin.

  2. Het groeide bij ons ook de pan uit. Dwz onder het terrasje door naar de andere kant van de tuin. Je zag het zelfs onder de stenen.het heeft nog heel wâ tijd en moeite gekost. Ik wil het nooit meer in de tuin. En voor de zekerheid ook geen niet woekerende soort!

Comments are closed.