Hypocriet

Bron: Google foto’s

We kunnen het er met z’n allen over eens zijn: de mensheid verbruikt veel te veel. Te veel brandstof, te veel plastic, er wordt te veel gereisd, te veel vlees geproduceerd en gegeten … nou ja, te veel om op te noemen.

Er zijn mensen die er tegen protesteren en dat is hun goed recht. Maar als je protesteert, dan moet je natuurlijk wel zelf zoveel mogelijk houden aan je eigen principes. Dat is best lastig en helemaal zal wel niet altijd lukken.

Maar het is natuurlijk wel erg hypocriet om met een actiegroep als Extinction Rebellion met veel bombarie wegen te versperren en daarna vrolijk op wintersport vakantie te gaan.

Het argument dat je dat deed met een elektrische auto en dat je uitsluitend “vegan” eet, snijdt geen hout. Trouwens wintersport is ook nogal nadelig voor ons milieu.

Nee, dan ben je echt geen haar beter als de rest en heb je heel weinig recht van spreken!!

7 thoughts on “Hypocriet

  1. Was even zoeken. In Januari-2023 was er 1 van de 7 opgepakte XR-leden op wintersport. 6 waren dat dus niet. XR heett meer leden, maar daar is wintersportmatig niets over geschreven. Zag dat Geenstijl dat NRC-bericht flink opgeklopt heeft. Er staat niet bij of die ene wintersporter op de fiets, trein, bus, auto of vliegtuig op winterspott was.

  2. Hoe noemen ze dat hier als je zoiets doet… Dan ben je Roomser dan de Paus.

  3. Heb er nog niets overgelezen (Stond het in de AD of dergelijke?) en betrof het de hele groep of een enkeling? Lijkt mij een opzetje XR-bashing zoals bijvoorbeeld eerder Kaag-bashing.

    Zelf ben ik in m’n hele leven 30 minuten op ‘wintersport’ geweest op een besneeuwde afvalheuvel bij Chicago. Vliegen en autorijden doe ik net zo min. Voorlopig doet de gehele wereld(inclussief Nederland) te weinig tegen de opwarming. Als XR effect heeft, dan zijn ze hard nodig.

  4. Ook ik bezondig mij aan minder Klimaatvriendelijke uitspattingen.
    Terwijl ik tegelijkertijd ook met stinkende best doe om de Natuur en biodiversiteit te verbeteren.

    Stille groet,

Comments are closed.