Diepvries

In veel huishoudens is een diepvries te vinden. Handig, om gekochte spullen in te bewaren, als voorraad. Maar ook om te gebruiken als er eens iets overblijft of te veel is klaargemaakt.

Veel recepten zijn gemaakt voor vier personen. En dan wordt het moeilijk om zo’n recept aan te passen voor twee mensen. Ook zijn verpakkingen vaak te groot en blijft er wat over.

Lange tijd verpakte ik een restje in een diepvriesdoos en stapelde ik dat in onze vrieskast. Tegenwoordig gebruik ik van die handige afsluitzakken. Dan worden het platte pakketjes, die gemakkelijk te stapelen zijn.

Maak ik veel in één keer klaar, zoals rijst of (bruine) bonen, dan stop ik twee porties in zo’n zak en stapel de pakketjes op in zo’n zakje dat tegenwoordig bij de groenten ligt. Die zijn groot genoeg.

Briefje erbij wat er in zit en wanneer ik het maakte. Lekker handig.

6 thoughts on “Diepvries

  1. Bij ons blijft het gewoon te vaak liggen en kunnen we het alsnog weg doen.

  2. Sommige gerechten maak ik in het groot, bijvoorbeeld Chili. En dan een of twee porties in de vriezer, ideaal voor een drukke dag.

  3. Deze gebruik ik ook. Ze zijn echt geweldig. Ik vries o.a. geraspte kaas en smoothiefruit in op deze manier. Even openritsen en eruit halen wat je nodig hebt. Geen gemier met van die vervelende sluitinkjes.

Comments are closed.