Film

Al wat weken terug zag ik een recensie over de film “The quiet girl”. Het leek me wel wat en toen ook Bettie er positief over schreef, besloten Leo en ik maar weer eens naar de bioscoop te gaan.

We werden niet teleurgesteld. Wat een prachtige en ingetogen film. Met mooie beelden van Ierland, maar vooral ook om het verhaal van Cait, het zo stille meisje.

Thuis is ze een buitenbeentje, op school ook en vaak het mikpunt van plagerijen. Haar moeder heeft het te druk, nu ze alweer een baby krijgt. En vader…, tja , die is niet erg geïnteresseerd in zijn gezin, heeft zo andere interesses en laat het liefst de boel de boel.

Dit is de link

Dan mag Cait naar een ver familielid, die haar liefdevol opnemen. Ze ondergaat het -zoals altijd- heel stilletjes. Maar langzamerhand zie je haar opbloeien. En hoort ze het “geheim” van een roddelgrage buurvrouw.

En dan komt de dag dat ze weer naar huis gebracht wordt…

7 thoughts on “Film

  1. Ondertussen heb ik hem ook gezien. Was wel mooi. Jammer van het einde. Een mens wil altijd dat alles goed afloopt maar ja…..

  2. Wil ik graag zien maar helaas op de streamingsdiensten nog niet te zien. Even afwachten maar.

  3. De beelden Ierland zou ik ook wel willen zien. Een van de weinige landen waar ik nog wel eens naar toe zou willen gaan.

  4. Ik zou de naam van de film even aanpassen en quilt vervangen door quiet.

Comments are closed.