Tupperware

Binnenkort is het afgelopen met Tupperware. Het bedrijf heeft faillissement aangevraagd.

Het concept past waarschijnlijk niet meer in deze tijd. Maar toch… het was altijd gezellig zo’n party. Al kocht niet iedereen wat.

Op een bepaald moment had men meer dan genoeg van dit soort schaaltjes, dozen of emmers. Toch was het een ijzersterk merk. Na jaren kon je een vervormd deksel teruggeven en kreeg je een nieuw ervoor. Levenslange garantie dus! En heel wat vrouwen grijpen nog steevast naar de bekende doosjes in zachte kleuren. Later kwamen er steeds meer dingen bij.

Ook in mijn kastje staan nog dozen, zelf gekocht of geërfd van mijn zus en ook van schoonmoeder. Eerlijk is eerlijk, de kwaliteit in onovertrefbaar, want na al die jaren gebruik ik ze nog steeds. Daar kunnen andere merken niet aan tippen.

Maar plastic moet in de ban, nu is de trend om vooral natuurlijk materiaal, zoals glas, te gebruiken.

Ach ja, aan alles komt een eind. Het is nu gewoon een stukje geschiedenis.

10 thoughts on “Tupperware

  1. Ook ik heb zelf wel eens een party gegeven.
    Zelf heb ik nog een kan met een oranje deksel, en die kun je dus gewoon neerleggen in de koelkast zonder dat die lekt.
    Handig voor slagroom, pannenkoekbeslag, dat soort dingen!

  2. Ook hier staan nog een paar schaaltjes. Prima kwaliteit. Plastic, maar als een artikel zo lang meegaat vind ik dat minder bezwaarlijk.

  3. Ik heb ook nog doosjes, al wel 40 jaar oud denk ik… Mijn moeder was een tijdje zo’n verkoopster. IK vond het altijd wel wat hebben, gezellig was het altijd!

Comments are closed.