Insecten

Tijdens onze reizen in Azië hebben we het gezien, maar nooit gegeten. Insecten, zoals sprinkhanen, krekels.

Nu is het mogelijk dat krekelmeel aan onze producten, zoals brood, pizza, koekjes en zo, wordt toegevoegd. Ik ben daar niet blij mee.

Wie insecten wil eten moet dat vooral doen. Maar krekelmeel toevoegen (misschien stiekem zonder dat we het weten) gaat me te ver.

Ik verwonder me ook over de nogal fletse reacties. Want krekels en sprinkhanen zijn dan wel niet aaibaar, maar toch ook dieren en schepselen van de natuur.

Maken veganisten een hoop misbaar over chocola die niet vegan is, maar stoppen ze dan wel brood met krekels in hun mond?

9 thoughts on “Insecten

  1. Ik geloof dat die rode kleurstof in snoep van schildluis komt en dat klinkt best wel vies

  2. Ik ben gelukkig geen veganist en vind een stukje vlees af en toe best wel lekker. Zelf vind ik de (Limburgse) Wijngaardslak een delicatesse of een frietje met Limburgs Zoervleisch. Ik stoor me aan al die veganisten die wel namaakvlees op hun bord leggen. We eten geen vlees, maar het moet er wel zo uitzien.

  3. Eten we ook niet van die leuke kapoentjes (lieveheersbeestjes), die gemalen een rode kleurstof geven, die dan weer in snoep en zo gaat? Wij eten regelmatig krekelvlees op brood, hoor. Lekker knapperig 🙂

Comments are closed.