Winkelen

Vond ik het vroeger heerlijk om te winkelen en deed ik dat ook veel vaker dan nu. Maar ja, toen werkte ik in de stad met winkels onder handbereik en ging ik op weg naar kantoor langs de etalages als voorproefje.

Ook kwamen we met enige regelmaat op het Zuidplein, op weg naar mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder ging elke dag naar het Zuidplein, destijds een heel modern en groot winkelcentrum op loopafstand van haar huis. En dag zonder Zuidplein was voor haar geen echte dag.

Maar het winkelcentrum verpauperde een beetje. Winkels verdwenen, er kwamen andere zaken voor in de plaats en de sfeer veranderde. Jarenlang hadden we er niks te zoeken.

Nu is het verbouwd, gemoderniseerd en aangepast. Reden om weer eens een kijkje te nemen.

Maar gek, de zin om te winkelen lijkt een beetje weg. We liepen er, kochten weliswaar wat, maar waren toch weer blij dat we naar huis konden.

9 thoughts on “Winkelen

 1. Ja hoor, dat is de leeftijd. Ik weet nog hoe het daar was vóórdat het winkelcentrum Zuidplein werd gebouwd. Daar stond het ‘Brabantse dorp’ met rijen kleine noodwoningen.
  Wij zijn hier in de regio zeker niet verwend met winkelcentra. Maar ik mis het niet ook, hoor. Als ik in Groningen stad of in Assen ben, dan loop ik nog wel eens een rondje langs de winkels om te kijken, maar dat is dan voor maaaaanden weer genoeg 😉

 2. Ik was lang, lang geleden op het Zuidplein.
  Winkelen?
  Ik heb er nog wel plezier in.
  Maar.
  Vroeger ging ik winkelen echt voor mijn plezier.
  Nu omdat het “moet’, en een beetje voor mijn plezier.
  Plus dat Hans (MS) er niets mee heeft, dus ja.
  Online shoppen heeft dan echt zijn voorkeur.

 3. Vroeger deed ik dat ook met mijn zussen, echt een dagje winkelen. Ik begrijp nu niet meer wat ik er aan vond. Ik denk dat het gewoon de leeftijd is, ik geef er al jaren niet meer om.

 4. Vroeger ging ik ook vaak Winkelen. Echt met mijn moeder en zusjes, maar ik snap nu niet meer zo goed wat ik leuk vond aan dat winkelen als activiteit.

 5. Volgens mij ligt dat aan corona en de leeftijd. Wij gaan zelden nog naar de stad, voor corona regelmatig. Maar door het niet mogen en kunnen winkelen is het plezier eraf gegaan. En zeg nou zelf, wat hebben we nog echt nodig.

 6. Zuidplein… daar kwam ik vaak op woensdagmiddag toen ik in Oostvoorne werkte. Vijftig jaar geleden. Daarna ben ik er nooit meer geweest

 7. Dat heb ik ook. Vroeger ging ik vaak een dagje “stadten” zoals wij het noemden. Op Zuidplein of centrum Rotterdam. Zuidplein heb ik al in geen jaren bezocht, ik vond er geen prettige sfeer meer. Ik koop nu vaak gewoon hier op ons dorp….

Comments are closed.