Keuze

Onlangs werd bekend dat de kroketten in Blijdorp al een hele tijd “vega” zijn en dus geen dierlijke elementen bevatten. Het gaf nogal wat reacties (ook van mij) op Facebook.

Eigenlijk maakt het mij niet uit of iets met vlees gemaakt wordt, zonder of helemaal uit plantaardig spul bestaat. Het is de smaak die belangrijk is. En eerlijk, ook vega of vegetarisch producten kunnen voortreffelijk smaken. Snacks met vlees kunnen daarentegen ook heel smerig zijn.

Maar ik wil wel de keuze hebben. Allereerst omdat ik zelf wil bepalen wat ik eet. Wie bepaalt of een vega kroket beter of slechter voor onze gezondheid is? Ze zijn allemaal vet en allemaal bereid met ingrediënten die men kan/wil/moet vermijden.

Daarbij komt dat de producten die men bij de diverse kraampjes in Blijdorp kopen kan, vrijwel allemaal behoren tot de groep zeer zoet en/of zeer vet. Dan is die ene, stiekeme, vega kroket een beetje hypocriete manier om aan de gezondheid van de mensen bij te dragen.

Maar het gekste vind ik dat men bij Blijdorp niet door heeft dat men op deze manier aan de poten van hun eigen stoelen zagen. Sommige vega-fanaten vinden namelijk dierentuinen ook niet meer passen in deze tijd. Die zouden op den duur moeten verdwijnen.

Dat zal nog best een tijd duren en hoe dat moet gebeuren is me niet duidelijk. Maar Blijdorp zou er naar mijn idee beter aan doen om iedereen te vriend te houden. Dus laten ze nou maar weer gewoon beide kroketten op het menu zetten.

Gezond eten doen we thuis wel weer 😉 😉 😉

5 thoughts on “Keuze

  1. Als dierentuin moet je geen vegan maaltijden op het menu zetten. Dat is een beetje hypocriet. Beter echt dan namaak…

  2. Het was door iemand opgemerkt en op FB gezet.
    We eten zelden iets als we naar Blijdorp gaan. Dus ik hoef me er ook niet over op te winden. Maar het stoort me dat er iets voor het publiek beslist wordt. Dat moeten we tenslotte zelf kunnen bepalen.

  3. Ik kan me er niet druk over maken. Heel af en toe, misschien vier keer in een jaar, haal ik een zakje Kwekkeboom kroketten uit de supermarkt en dan gaan ze in de airfryer waarna we even smullen. En dat was dat wat betreft kroketten.

Comments are closed.