Ergernis

Vorige week reden we met de metro terug naar huis. En toen fotografeerde ik dit.

Een jong stel, duidelijk op weg naar de trein of het vliegveld. Rugzakken, koffertje.

Ze zaten recht tegenover ons, zij met haar voeten op de plaats naast haar, hij op de andere plaats, rugzak naast hem en ook bij lekker met de schoenen op de bank.

Vier plaatsen namen ze in beslag, maar dat merkten ze niet want ze hadden het te druk met hun schermpje.

Er was gelukkig plek zat, anders had ik ze wel gevraagd op te schuiven.

Maar het is en blijft toch een beetje onbehouwen…

11 thoughts on “Ergernis

  1. Zo ben ik ook niet opgevoed. Als je er wat van zegt, geven sommige mensen je het gevoel dat je onverdraagzaam bent.
    Tijdens een vakantie met kamer op indeling werd mijn kamergenootje ziek. Ik ging even weg en iemand uit een andere kamer hield haar zolang gezelschap. Zij was ook niet helemaal fit. Toen ik terugkwam, bleek dat zij in mijn bed gekropen was. Met haar schoenen nog aan.

  2. In de regel zeg ik er wat van, met wisselend succes. Een enkele keer halen ze de voeten van de bank, maar vaker horen ze me zogenaamd niet of ‘houd je…..’ . Ik zie het overigens maar heel weinig, ook in de tijd dat ik nog bijna elke dag met de metro ging. Als iemand iets op de grond gooit, zeg ik meestal: je verliest wat, maar dan kijken ze me aan of ik van een andere planeet kom

  3. Nu maar hopen dat er geen poep onder aan die zolen zat. Ik zou niet eens het risico nemen om per se daar te willen zitten als er geen andere plaatsen waren. Ik kan me herinneren dat de Rotterdamse trams en metro er in de jaren zeventig tachtig er gewoon verschrikkelijk uit zagen. Vol met vieze besmeurde stoeltjes, de wanden vol met viltstift teksten en tekeningen. Ik ging toen bijna nooit zitten. De laatste keer dat ik in de metro zat was afgelopen winter, het viel me op hoe netjes alles er uit zag. Ik lees in de reacties dat niemand er iets van zou zeggen. Waarom niet ? Bang dat je afgesnauwd wordt of zelfs een knal voor je hoofd krijgt? Is het dan al zo erg gesteld in de Randstad?

Comments are closed.