CO2

Het CO2 verbruik moet omlaag, wordt gezegd. Hoe? Dat is geloof ik nogal lastig, want wijzelf ademen allemaal een flinke hoeveelheid CO2 uit, planten en dieren ook. En ademen willen we nog wel even blijven doen, nietwaar?

Fabrieken en boeren produceren een heleboel CO2 en ook het verkeer doet een flinke duit in het zakje.

Hoe kunnen we die CO2-uitstoot verminderen? Door minder te produceren en ook minder te consumeren. Dus moeten we veel meer hergebruiken. Je oude spullen niet bij het afval neerzetten, maar verkopen. Dat zou nog eens zoden aan de dijk zetten. Althans, dat is wat hier gesuggereerd wordt.

Maar als die meneer die dit verkoopt, meteen weer naar de winkel rent om een nieuwe, moderner, grotere bank met tafel te kopen……? Dan zijn we naar mijn mening toch nog verder van huis?

Ik wil niet alle maatregelen of suggesties in twijfel trekken, maar zouden we niet gewoon -net als vroeger- veel en veel langer met onze spullen kunnen doen?

6 thoughts on “CO2

  1. Er is een hoop te doen om het stikstofgedoe, en volgens mij zijn ze daar niet helemaal eerlijk over.
    En nee, ik ben niet een of ander wappie.

  2. dat, lijkt me een heel goed voorstel, maar daarnaast mogen we best wat meer inheemse bomen plaatsen, ook in velden waar koeien grazen. Hebben die ook wat schaduw in de zomer…

  3. Ja, dat denk ik ook! Volgens mij is zuiniger aan doen en langer met onze spullen doen een belangrijke stap. En niet voor korte reizen binnen Europa het vliegtuig gebruiken.

  4. Het gaat overigens niet alleen om CO2, maar om alle zogenaamde koolwaterstoffen die we broeikasgassen noemen. Methaan is er ook zo een en die is wat erger dan CO2 en wordt vooral uitegstoten door grasetende koeien en schapen. De ergste is overigens lachgas en dat zou om meer redenen verboden moeten worden.

  5. Het zit net een beetje andersom. Het CO2-verbruik moet omhoog. Bomen en planten verbruiken CO2. Mensen, dieren, verkeer en industrie stoten het uit. Die uitstoot moet omlaag. CO2-uitstoot is het hoogst bij verbranden van steenkool, olie, hout en gas. Een mens stoot veel minder uit. Per dag stoot een mens uit wat een benzine-auto in nog geen kilometer uitstoot. Bomen en planten verbruiken CO2. Beter is het om meer bomen planten om CO2 op te nemen. Vervolgens die bomen gebruiken als hout voor huizen en meubels slaat de CO2 op een effectieve manier op. Bakstenen daarentegen zorgen bij het bakken voor een enorme CO2-uistoot. Zouden we mee moeten stoppen.

Comments are closed.