Dat hoort erbij

Wanneer wij op de Veluwe zijn, dan is wil ik beslist één keer een pannenkoek eten.

Waarom dat zo verbonden is met Veluwe zal wel liggen aan mijn kinderherinneringen. Regelmatig ging ik met mijn ouders naar Ede, waar een oom en tante woonden. En die trakteerden altijd op een keertje pannenkoeken eten.

En zo is voor mij de Veluwe onlosmakelijk verbonden met zo’n flinke pannenkoek.

Ik weet dat het restaurant waar we waren een hele lijst met allerlei soorten beleg had. Maar ik wil meestal gewoon een standaard exemplaar. Dit keer met spek, dat dan wel… en met stroop.

En dan ben ik wel weer klaar met deze lekkernij. Thuis zal ik ze niet zo gauw bakken. Maar zo eens per jaar, ja dan kan ik er echt van genieten. Zeker als we zo lekker in het zonnetje op het terras kunnen eten.

8 thoughts on “Dat hoort erbij

  1. Laten wij nu vanavond Hansgebakkenpannenkoeken gegeten hebben.
    Met spek en stroop, en de jongetjes 🙂

  2. Heerlijk, ik bak ze zelf met regelmaat omdat de kleinkinderen er gek op zijn

  3. Eigenlijk vind ik zelfgebakken pannenkoeken het allerlekkerste. We bakken ze wel eens bij mijn moeder die er ook dol.op is.

  4. Wij aten toevallig vorige week ergens een pannenkoek, een heel ingewikkelde. En die was… niet lekker. Voortaan weer gewoon, of met spek inderdaad. Wij eten ze thuis wel vaak, dat is omdat de kleinkinderen dan mogen kiezen

  5. Heel af en toe lust ik dat ook wel eens. Maar meestal ook alleen als ik met vakantie ben.

Comments are closed.