Verpakken

Als je een keertje een andere super inloopt om de boodschappen te halen, zie je ook weer eens met andere ogen.

Natuurlijk weet ik dat Nespresso in kleine cupjes zit, dat er tig soorten zijn en dat die allemaal weer in doosjes verpakt worden.

Maar dat er zoveel soorten waren en dat die verpakking wel heel erg milieubelastend moet zijn, dat realiseerde ik me pas toen ik dit zag.

En dan bedenk ik me ook dat tussen zeggen, willen en doen nog een heel verschil kan liggen. Zelf gebruiken we geen Nespresso. Wij zetten nog altijd gewoon filterkoffie.

En ik ben zeker geen fanatieke milieufreak. Hier in huis is nog niet alles “groen” gekeurd.

Aan de ene kant worden kleine dingen verboden en aan de andere kant worden dit soort verpakkingen met enthousiasme verkocht.

Daar kan ik me eindeloos over verbazen.

9 thoughts on “Verpakken

  1. Wij hebben zo’n Nespresso apparaat, zelfs twee, eentje in Nederlan en eentje in Frankrijk. Wij vinden het lekkere koffie, wel ander merk, en erg makkelijk.

  2. Zelf drink ik geen koffie en om dan alleen voor visite een koffiezetapparaat aan te schaffen vond ik maar niks, maar je wilt wel koffie kunnen zetten. Zeker nu ik weer een vriend heb die wel van een lekker bakkie koffie houd, maar we wonen niet samen en dus heb ik bij de kringloop een cafetiere gevonden, die lekker compact is en als ik hem niet gebruik in mijn keukenkastje past. Komen er meer mensen die koffie drinken dan zet ik gewoon elke keer voor iedereen een vers bakkie. Met gewone snelfilter maling. En krijg ik elke keer te horen, wat een lekkere koffie zet jij. Blijkbaar vinden de meeste mensen een versgezet kopje koffie toch het lekkerst.

  3. Koffie met ouderwets filterkoffiezetapparaat , nescafé voor het gemak van 1 of 2 koppen.
    Vind ik nog steeds lekker.

  4. Ik gebruik een klein kofiezet apparaatje met herbruikbaar filter voor losse koffie. Daarin zet ik precies wat ik drink. 1 Beker en dat is genoeg. Ik voeg een vleugje kaneelpoeder toe. Vind ik lekkerder. Eigenlijk lust ik de koffie uit een cupjes apparaat niet eens en het stoort me dat je daarin alleen de variatie kunt kiezen die de fabrikant heeft bedacht. Niks voor mij. Ik bepaal zelf wat ik drink en hoe mijn koffie is samengesteld.

  5. Ja het is treuriig. Ik drink nog maar sinds een paar maanden koffie. Maar mijn man wel (en veel) en hij gebruikt dit. Wel slecht, ik ga er nog maar eens een gesprekje aan wijden

  6. Het blijft heel lastig om plastic en ander verpakkingsmateriaal te ontwijken. Wij hebben inmiddels herbruikbare koffiecups en losse koffie on herbruikbare zakken.

  7. Dit is pure een luxe product en verpakt alsof het dure bonbons zijn. Ik heb een koffiemachine die zelf maalt en koffie zet. dat is een stuk goedkoper dan Nespresso. Zuinig in gebruik, je gooit niets weg en we kopen koffiebonen (Segafredo) met kilozakken.

Comments are closed.