Hoger

Het was natuurlijk maar een grapje, die “hoog”opgestapelde paddenstoelen in het Park. Wie zoekt naar hoge gebouwen hoeft alleen maar op die plek om zich heen te kijken en je vindt er plenty voorbeelden.

Want toen we even wat verder liepen, maakte ik deze foto van de Euromast. In 1960 gebouwd als attractie bij de toenmalige Floriade. Daar ging ik heen met mijn zus en zwager. Wat ik er van vond? Gek, dat weet ik niet meer, maar ik geloof niet dat ik erg enthousiast was. Zo’n grijze pilaar met een soort van paddenstoelenhoed er bovenop was in mijn ogen geen toppunt van schoonheid. Bijzonder, dat wel.

Nog geen tien jaar later (in 1968) was het gebouw van de medische faculteit al weer 10 meter hoger. En besloot men een Spacetower op de Euromast te zetten. Was ie toch weer baas boven baas.

Nu kan ik me Rotterdam niet meer voorstellen zonder Euromast. En op zo’n mooie herfstdag moet ik dan ook mijn lens even richten op dit markante gebouw, dat al weer in hoogte is voorbij gestreefd. Maar ook daar kom ik nog op terug.

7 thoughts on “Hoger

  1. Tis eigenlijk een ukkie, al helemaal in vergelijking met wat er is gebouwd de afgelopen jaren. Niet voor te stellen dat ik het vroeger enorm hoog vond, maar ja, was toen ook nog maar 4 jaar of zo.
    Over een poosje komen er flats naast, arme Euromast

  2. Ja die Floriade, daar was ik ook, met mijn ouders. En die herinner ik me veel beter dan die hele Euromast, die ik toen toch ook gezien moet hebben voor het eerst

  3. Het heeft wel wat, sinds ik hem de eerste keer zag is hij idd wel wat gegroeid. Maar in mijn hoofd zit het onderste deel nog.

Comments are closed.