Zakken

Er wordt bij ons in de buurt druk gewerkt aan een nieuwe verbinding met de A16. Het is dus al een tijdje een grote bouwput als we de wijk uitrijden. Je ziet de weg echt “groeien” en overal vind je hele rijen van dit soort zakken.

Maar ook elders zie ik deze zakken staan. En ik vermoed dat die zo het fundament van de weg gaan vormen. Zeker weten doe ik het niet, dus misschien weet iemand anders er iets meer over.

Ik heb me wel afgevraagd of dat materiaal nou een nadelige invloed op het milieu heeft. Het lijkt me toch iets van kunststof en hoe gaat zich dat houden op den duur… Nou ja, daar zal wel over nagedacht zijn, hoop ik.

9 thoughts on “Zakken

  1. Ja, ik heb ze vaker gezien en ze zijn om de grond te laten inklinken, een voorbelasting dus.

  2. Ik moet het antwoord schuldig blijven, maar het zijn zeker geen zakken waar je op kunt bouwen.

  3. Deze zakken (+inhoud) dienen om de ondergrond te laten inklinken. Later worden deze zakken weer weggehaald.

  4. Zandzakken voor de deur, roepen wij altijd als we er langsrijden. Misschien is het een soort organisch materiaal wat uiteindelijk oplost?

Comments are closed.