Gezond?

In de hal van het ziekenhuis zie ik een grote automaat, gevuld met lekkers en drankjes. Dat is niet onlogisch, want nu is er geen mogelijkheid is om iets te drinken of eten te halen. Zo’n automaat is geen overbodige luxe.

Maar wat zou ik het dan prettig vinden als er wat meer keus zou zijn. Niet tussen frisdrank, frisdrank en andere frisdrank. Maar tussen melk, yoghurt of frisdrank.

Net als met iets te eten. Niet alleen maar zoete of vette dingen. Maar ook de mogelijkheid om fruit te kunnen nemen.

Want we kunnen natuurlijk blijven roepen, dat we gezond moeten eten. Maar als er overal alleen maar keus is uit “niet al te gezonde” zaken, dan schiet het ook niet echt op.

15 thoughts on “Gezond?

 1. Op de kantoren locatie waar ik schoonmaak,word op maandag en woensdag vers fruit op de afdelingen gezet. Een op zich goed initiatief, maar ik vind het wel jammer om te zien hoeveel fruit er weggegooid wordt, omdat niet alles opgegeten wordt . Wij mogen het niet meenemen, dat wordt gezien als diefstal. En het word ook nog niet in de gft container gegooid, maar meest in de eerste de beste afvalbak die men tegenkomt.

 2. Die automaten, het is nog niet goedkoop ook.
  Maar als je lang moet wachten omdat spreekuren uitlopen, SEH!
  Marketing!
  Gelukkig is in de meeste ziekenhuizen koffie (bah) en thee vrij verkrijgbaar.
  Ik heb heel wat tijd in het ziekenhuis doorgebracht, en ik was altijd voorzien van…..dingetjes van thuis of anderen brachten wat mee.
  In het ziekenhuis zelf kocht ik zelden iets.

 3. Er bestaat al iets als de gezonde kantine voor scholen.
  Maar Coca Cola en Mars hebben daar een flinke vinger in.

 4. Tegenover waar ik woon staat een kantoorpand met kleinschalige firma’s. Iedere dag komt er een bestelwagen voorrijden met als opschrift. “Fruit op het werk” Ik denk dat er dus iedere dag hier fruit wordt geregeld. Goed bezig daar dus.

 5. Ben het wel met je eens, maar zeker dingen zoals fruit hebben dan toch wel een nadeel, dat moet dan wel verkocht worden voordat het niet meer vers is. Denk dat dat toch ook een rol speelt. Hoe ga je dat verwerken in een concept zoals dat met een automaat verwezenlijkt is.

 6. Mijn ervaring met het ziekenhuis is dat er en zoetigheden en gezonde snacks worden aangeboden.

  Ook op de scholen van mijn kinderen is er volop keuze.

  Dat er daarnaast een AH en snackbar is, daar valt niet tegenop de boksen.

 7. Vooral in een ziekenhuis zou je het toch iets gezonder verwachten.

 8. Ik heb ooit op de middelbare school van oudste, toen ik in de ouderraad zat, geprotesteerd tegen het ongezonde pauze-aanbod daar. Ik werd zo ongeveer per onmiddellijk door de andere ouders in de ban gedaan! En ’t is wel lang geleden, maar er is nog lang niet overal wat veranderd

Comments are closed.