Eindelijk klaar

In Rotterdam is altijd wel een stuk van de stad opgebroken. Is het niet voor een metro, nieuwe leidingen of het riool, dan verzinnen ze wel iets anders.

De hoofdader van de stad, de Coolsingel, moest wat meer allure en minder autoverkeer krijgen. Daarom ging alles op de schop. Zoiets is niet een, twee, drie geregeld. Dat duurt wel een paar jaar. Maar nu is het dan toch klaar.

En… wat vonden wij ervan? Hmmm, het is anders, maar nog wel een beetje veel steen. Enne… een beetje sfeerloos. Maar dat laatste kan natuurlijk ook aan de omstandigheden liggen.

Ik maakte de foto vorige week, dus nog in lockdown. Geen winkels die open waren, geen terrassen, geen winkelende mensen. Er moet toch een beetje sfeer inkomen van het publiek, uitstallingen en wat handel.

Dus nog even afwachten hoe het zich zal ontwikkelen. Over een tijdje nog maar eens gaan kijken dus.

6 thoughts on “Eindelijk klaar

  1. Zon plein met vooral veel tegels is een schril contrast van het geen er gepromoot word in Rotterdam en waar mijn vriend zich in zijn Afrikaanderwijk mee bezighoud. Namelijk de tegel er uit en groen erin. Hij en een aantal medebewoners zijn druk bezig met het vergroenen van hun wijk. Beplanten van boomspiegels en het aanleggen van geveltuinen. Hopelijk is het niet de bedoeling dat het plein blijft zoals het er nu bijligt.

  2. Die stenen zijn beetje link, want nogal ongelijk. Heb je nog geschommeld op de kunstschommel op het Stadhuisplein? Ik vind die fotozuilen wel aardig. T was gisteren belachelijk druk in de stad, maar op de Coolsingel zijn we toen niet geweest.

Comments are closed.