Voorraad

“De Dasty is op”, meldde mijn hulp. “Oh, dan haal ik dat deze week wel even”, was mijn antwoord.

Bron: Google foto’s

Maar zo gemakkelijk gaat dat tegenwoordig niet meer. De winkel is alleen open voor mensen met een afspraak. Dus maakte ik die via mijn telefoon en bestelde twee flessen voor mezelf en een voor mijn hulp. Jammer, maar dat was niet genoeg. De bestelling moest minimaal 10 euro bedragen.

Het wordt steeds dwazer in de wereld. Wat moest ik dan….? Toch besloot ik de bestelling dan maar op te voeren. Vijf flessen werden het. Zo kunnen hulp en ik wel weer even vooruit.

Maar of dat de economie nou gaat helpen…. Normaal gesproken zou ik voor één fles gegaan zijn. En dan had ik en passant nog wel wat anders gekocht. Een blocnote, wat pennen, een vaasje of weet ik veel wat voor ander niet noodzakelijk spul. Nu ben ik voor minimaal een jaar onder de pannen.

Maar wat verlang ik naar een keer weer gewoon gezellig en ontspannen winkelen.

9 thoughts on “Voorraad

  1. Het voordeel van winkelen op afspraak is dat je toch bewuster winkelt. Ik ging met mijn dochter naar Tuinland en de Action en we kwamen thuis met wat op ons lijstje stond en niet zoals vroeger met allerlei prullen die we helemaal niet nodig hadden en meestal na verloop van tijd weer naar de kringloop afgevoerd werden. En terwijl we van te voren dachten dat we ons zouden moeten haasten waren we ruim op tijd bij de kassa zonder het gevoel te hebben dat we nog niet uitgewinkelt waren. Van het geld dat we niet extra uitgaven heb ik ons maar getrakteerd op een lekker meeneemlunch.

  2. Voorlopig ben je in ieder geval weer onder de pannen, alleen sta je nu bekend als Hamsteraar…

Comments are closed.