Hoog, hoger, hoogst

De skyline van Rotterdam is de laatste maanden veranderd. Langzaamaan verscheen een nieuw gebouw tussen de hoge wolkenkrabbers:
De Zalmhaven.

En nu is het hoger dan alle andere gebouwen in Rotterdam. Nog steeds niet uitgegroeid, want nog elke week komt er een verdieping bij. Uiteindelijk moet deze woontoren een hoogte van 215 meter bereiken. Wie er (genoeg) geld voor heeft, kan dan gaan wonen op de 60e verdieping.

Het is spectaculair, beslist. Maar toch niet ons idee van leuk wonen. Helemaal boven heb je weliswaar een schitterend uitzicht, maar mis je het contact met de grond.

En stel je eens voor, de elektriciteit valt uit. Je wilt of moet naar beneden of naar boven. Al die trappen….. wat een nachtmerrie.

Maar ja, er zijn altijd mensen die er anders over denken. Dus zullen de appartementen wel verkocht worden.

9 thoughts on “Hoog, hoger, hoogst

  1. Ik werk in Zwolle in een hoog kantoorgebouw en alhoewel ik er nooit zou willen wonen is het uitzicht op de 19e etage fantastisch in alle seizoenen. Jaren geleden hadden we in Zwolle een ballonnenfestival en kon het gebeuren dat er ineens een luchtballon vlak langs het pand voorbij kwam, prachtig om zon ballon dan op een paar meter voorbij te zien varen.

  2. Lijkt me leuk om er eens in rond te lopen. Maar daar houdt het ook mee op. laat mij maar in mijn tuintje zitten, daar geniet ik meer van. Overigens: Het oudste gebouw van Nederland, de romeinse thermen, staan in Heerlen. Sinds 2016 bestaan er aanwijzingen dat Heerlen mogelijk ouder is dan Maastricht en wellicht even oud als Nijmegen. En dus behoort tot de oudste steden van Nederland.

  3. Er zullen wel noodstroom voorzieningen zijn maar evengoed is het mij ook te hoog om te wonen. Een keertje van het uitzicht genieten lijkt me wel heel spectaculair!!

  4. Heb even doorgeklikt, superinteressant. Dat ze dat allemaal maken hè. Ik zou niet graag zo hoog wonen trouwens. Maar een keertje eten in dat restaurant met uitzicht, ja dat wel!

Comments are closed.