Pittig

Wij houden van pittig eten. Ik hanteer dan ook de pepermolen met ruime hand. En gebruik daarnaast nog wel wat andere pittige toevoegingen.

Voor dit blog zette ik mijn potjes en flesjes eens op een rijtje. Niet alles is even sterk van smaak. Van sommige dingen kun je met gemak een flinke theelepel gebruiken. Maar dat kleine donkere flesje is zo sterk, dat een druppel al meer dan genoeg is.

Wanneer ik voor anderen kook, beheers ik me dus wel met al dat hete spul. Maar dan is het eten soms een beetje te flauw, want met zout ben ik dan weer zeer zuinig. Maar daar is het zoutvaatje dan weer goed voor.

6 thoughts on “Pittig

  1. Gisteravond trakteerde ik een Indonesische vriendin op pizza.
    Sinds kort doe ik daar bij de tomatensaus ook een dot sambal. De pizza wordt er beter van vind ik.

    Smakelijke groet,

  2. Met een klein potje sambal doen wij heel lang en van de rest heb ik niets in huis. Wat een verschillende voorraden houden wij er dus op na.

  3. Ik ben een echte peperoni man, vrijwel niets is mij te heet, ik zou dit dus nog aardig wat kunnen aanvullen met harrisa, sambal(s), sriracha, tabasco en andere scherpe specerijen zal ik ze maar noemen. Het is me overigens met de paplepel ingegoten.

Comments are closed.