Hekel

Deze donkere dagen, wat heb ik daar een hekel aan. Grijs, grauw weer en pas laat licht en al weer zo rond 5 uur donker.

Ik kan me voorstellen dat men er somber van wordt. Ik probeer dat te voorkomen door al vroeg het licht aan te steken. Het hoeft niet veel te zijn, maar zo’n donkere kamer geeft me een benauwd gevoel. Dat heb ik niet van een vreemde. Ook bij ons thuis brandde ’s winters vaak het licht.

Heb ik nog aan andere dingen een hekel? Natuurlijk, maar daar moet ik wel even over nadenken.

Nou…, ik hou niet van kleverige handen. Of van haakjes aan mijn nagels. Ook gruw ik van zo’n hoog piepend geluid, alsof er een krijtje over het schoolbord gaat. En ja, van een lange bloes die onder een trui of jack uit piept, word ik ook niet blij.

Bron: Google foto’s

Er zullen nog best wel meer dingen zijn waar ik een hekel aan heb. Maar ze schieten me nu niet 1-2-3 te binnen. Over het algemeen ben ik gewoon een tevreden mens.

Het tegeltje hiernaast is niet erg toepasselijk, want aan werken heb ik geen hekel. Maar vakantie is wel fijner… 😉 😉

9 thoughts on “Hekel

 1. Ik heb het ook liever lichter en warmer.
  Maar echt ergeren doe ik me er niet aan.
  Krijtje schoolbord, dat was vroeger 🙂

 2. Ik vind deze donkere en grijze dagen juist heerlijk. Ik geniet van de knusheid die je dan binnen hebt, en de uitnodiging om als het ware jezelf terug te trekken. Zowel in huis, als in jezelf.

  Bijzonder hoe verschillend mensen toch kunnen zijn in hun beleving.

  Mijn man vindt dit weer ook echt niks.

 3. Ik heb geen moeite met donker weer, Ja, ik zou het natuurlijk ook wel iedere zonnig willen zien maar sober weer heeft gelukkig geen invloed op mijn humeur.

 4. Bij ons schuin aan de overkant zie ik in deze tijd van het jaar altijd een sterke daglicht lamp staan. Sommigen hebben extreem last van donkerte. Ik pik mijn daglicht het liefst op door rond het middaguur naar buiten te gaan.

Comments are closed.