Kleur

Al wandelend ontdek je op dit moment de mooiste kleuren in de natuur. En dan valt me altijd op dat, hoe verschillend ze ook zijn, er nergens een combi is die vloekt. Dit in tegenstelling tot de keuzes die je in sommige etalages of advertenties ziet.

Groen, geel, rood, wat flets blauw of zacht lila. Alles laat zich moeiteloos combineren. En dat vind ik dan weer fabelachtig. Ik put er, in deze gekke tijd, op de een of andere manier ook een beetje troost uit. Wat volgens mij heel veel andere mensen ook doen. Nu we niet meer zo ver en veel kunnen reizen, zoeken we het dicht bij huis. En vinden we schoonheid in de natuur om ons heen.

Voor deze kleurenpracht hoef ik niet eens ver te lopen. Naast het hek van ons voortuintje staat op dit moment de esdoorn zich druk te maken.

Van mij mag hij dat nog wel even blijven doen. Maar ja, straks komt de wind en zie ik alleen nog kale takken.

Maar ook, en dat is hoopvol, de knopjes van de bladeren die in het voorjaar weer uit zullen komen.

8 thoughts on “Kleur

  1. Klopt Jeanne, in de natuur vloeken kleuren nooit of te nimmer. We hoeven er ons niet druk om te maken, alleen maar van genieten.

  2. Ik heb er ene in de tuin staan, een mooie inmiddels al oude boom. Nou ja, wat is oud, zo’n veertig jaar…

  3. Wij wonen aan Esdoornplantsoen. Zo jammer dat er geen esdoorns staan want ze zijn, zeker nu, zo mooi.

Comments are closed.