Loze belofte

Eén maal in de vier weken wordt bij ons het papierafval opgehaald. Daarvoor hebben we allemaal in onze buurt zo’n knalblauwe container. Netjes doen wij daar zoveel mogelijk ons papier in en zetten die op tijd langs de straat. Net als op 9 oktober.

Maar toen bleek dat onze container en die van de buren was blijven staan. Nou ja, vergissen is menselijk. Dus belde Leo met de gemeente en kreeg een vriendelijke meneer aan de lijn. “Oh, wat vervelend. En fijn dat u even belt. We gaan er voor zorgen dat de containers zo snel mogelijk worden geleegd. Zet ze maar zichtbaar in de tuin, dan komt het in orde.” Alles werd ook nog eens per mail bevestigd.

Dus buren op de hoogte gebracht en container in de tuin gezet. Later hebben we de container maar pakklaar bij de heg gezet. En twee weken later staan die er nog net zo bij.

Helaas, een gevalletje van “Loze beloftes”.

9 thoughts on “Loze belofte

  1. In het vorige huis hadden we ook zo’n container, nu gaat het in een doosje wat in de berging staat. Maar daar hebben we natuurlijk weinig aan met al dat verpakkingsmateriaal van de spullen die we binnen krijgen. Dus we rijden maar netjes een keer per week naar de stort in Gouda.

  2. Bij ons in de buurt moet je zo’n papiercontainer aanvragen.
    Geloof dat er naast ons nog drie anderen zijn die er ook een hebben.
    En zijn nogal wat huizen hoor hier.

  3. Dat is mooi. Hadden wij vroeger ook, maar toen werd het oud papier minder waard… Hebben ook een tijd alles in de papierbak gedaan. Nou ja, onze bak was niet zo vol,. maar die van de buren puilde uit.

  4. Bij ons wordt het oud papier om de week opgehaald, voor een goed doel, nl de voetbalclub. . Dat verloopt perfect. We verzamelen alles in een krat in de gangkast. Zetten het krat met inhoud buiten, een half uur van tevoren ongeveer. De ophalers zetten het lege krat weer terug. Het kan eigenlijk echt niet beter. Ieder snippertje papier wordt bewaard en in dat krat gedaan, gedurende die twee weken. Tot een lipje van een theezakje toe.

Comments are closed.