Bijna modern…

Tijdens ons bezoek aan de Kuijl’s Fundatie mochten we ook een blik werpen op de serviezen in de kast. Die komen nog ter tafel bij de maaltijden van de Hooge Raad.

En daar ontdekte ik dit. We moesten allemaal even denken wat het nou toch zou kunnen wezen. Maar toen zagen we het. Het is een soort van tafelfonteintje. Het kan gevuld worden met water, er is plek voor een stukje zeep en zo kun je dus je handen reinigen voor het eten.

In deze Corona-tijd zou het op menig tafel een plekje kunnen vinden 😉 Maar of het ook handig is, weet ik niet. Maar ja, wij beschikken natuurlijk allemaal over stromend water.

In ieder geval is het beter dan niks en het staat ook wel deftig, zo bij het andere porselein.

Hoe iets antieks dan weer ineens hypermodern kan worden….!

7 thoughts on “Bijna modern…

  1. Eerste gedachte was stortbak van een toilet. Tot ik iets meer naar beneden keek op het plaatje. Nooit eerder gezien.

  2. Olala! “Gehoord hebben” uiteraard met een “d”. Het is nog vroeg hé. 🙁 Is dat een excuus. 😉

  3. Schitterend! Zoiets zag ik nooit eerder maar dat zal dan ook alleen bij heel chique serviezen gehoort hebben. Uit zo’n chique familie kom ik niet. 😉 Heel handig lijkt het me niet. Nogal een “gesmos” zou ik denken?

Comments are closed.