Ontsmetten

Afgelopen vrijdag had ik in de Appie door de Margriet gebladerd. Nog nog even gegrinnikt om Sanne, die door haar zus gebeld wordt. En schrikt wat zuslief allemaal doet in deze C-tijd en Sanne zelf achterwege laat.

‘sMiddags moest ik in het ziekenhuis een bloeddrukkastje ophalen en 24 uur bij me dragen. Dat en de warmte maakte dat ik gisteren bloggen maar even oversloeg.

Natuurlijk moest ik in het ziekenhuis mijn handen ontsmetten. Oké, dat begrijp ik wel.

Maar wat was ik verbaasd, toen ik na 24 uur dat kastje afkoppelde en ontdekte dat juist dàt niet echt schoon was. Daar waar de verbindingsslang vastzit, was nog nooit een doekje langs gegaan. Bah, het zat vol met stof en haartjes. En dat terwijl iedereen zoiets 24 uur bij zich moet dragen, op zijn blote lijf en ook nog eens mee moet nemen in bed. Ieeuw, vies dus!

Dat maakt dan ook dat ik al die schoonmaakregels een beetje sceptisch bezie.Want het ene ontsmetten en het andere vies laten, helpt natuurlijk niet echt.

5 thoughts on “Ontsmetten

  1. Oh wat ben ik het hier mee eens!!!!
    Je naam en adres op moeten schrijven op een papiertje op een plank op een terras in Gouda.
    Die plank met pen gaat van hand tot hand!!!

    En hoe zit het dan met de wet op de privacy.
    Dat staat los van jouw stukje maar…….!!!!

  2. Ik geef je daar helemaal gelijk in. Hier wordt bij binnenkomst ook alles gereinigd. En pakje open maken, daarna handen wassen. Wellicht wat overdreven, maar altijd nog beter dan ziek worden.

Comments are closed.