Oefenen

Ja, ja, het heeft even geduurd, maar nu ben ik dan toch overstag gegaan en oefen ik elke dag om “in shape” te blijven.

Met zo’n enorme fitnessball, een wat kleinere bal, met banden en elastiek. Ik heb een yogamatje grijpklaar staan. En nu maar hopen dat het uiteindelijk ook leidt tot beter -en langer- lopen zonder pijn.

Een tijdje geleden kreeg ik van een vriendin een boekje over het weekblad Margriet, dat al meer dan 80 jaar op de markt is. Met daarin natuurlijk terugblikken op de voorbije 80 jaar.

Toen deed de “moderne” huisvrouw ook al aan dagelijkse oefeningen.

Zij zette haar “beste beentje voor”, maar nog niet in comfortabele stretchkleding of met speciale apparaten. Een keukenkruk, daar moest men het mee doen.

Alleen de oefeningen, die lijken de jaren overleefd te hebben. Al krijgen ze nu wel hippere namen.

Nou, voorlopig maar stug doorgaan. In yogabroek aan de slag met workouts en squats en wat er allemaal nog meer te doen is!

11 thoughts on “Oefenen

  1. Ik hoop dat het je brengt wat je hoopt. Mijn tips is om het niet iedere dag te doen maar om de dag of om oefeningen te wisselen. Dan blijft het te doen en gaat het minder gauw tegenstaan.

  2. Ik sluit mij aan bij Emie: ik heb al zo’n apparaat voor buikspieroefeningen gekocht. Dat was een behoorlijke inspanning 😀. Goed dat jij het wél kunt elke dag!

  3. Wat goed van jou zo gedisciplineerd te oefenen. Ik kom er niet toe. Natuurlijk luiigheid.

  4. Zet hem op Els!!! En ja, wat mijn naamgenoot hierboven zegt: ze gebruiken zo’n stoel ook bij Ned. beweegt. Dat gaat allemaal nogal rustig, behalve die keer met de stoel. Toen had ik me toch een spierpijn

  5. 👍 Hou vol!
    Toch was er niets mis met een keukenstoel, Nederland in Beweging werkt er ook wel eens mee.

Comments are closed.