Balanceren

Bron: Google afbeeldingen

Om oefeningen te doen met mijn knie vroeg de fysiotherapeute me zo’n grote fitness bal te kopen en daar mee te oefenen. Nou hoef ik gelukkig niet als de olifant op dit plaatje op die bal te gaan staan. Maar zitten vind ik al knap lastig.

Je moet een beetje balanceren en die bal blijft natuurlijk niet liggen.

Ik zie mezelf in de spiegel en vind me nou niet zo’n gracieuze ballerina. Eerder een klein, angstig varkentje, al rollend op weg naar de slachtbank.

Er zijn ook andere oefeningen, met de bal tegen de muur. Maar dat vraagt ook om een beetje overgave. Pffft, niks voor mij. Ik hou alles graag onder controle.

Maar oefening baart kunst en als dat dan ook nog helpt om mijn knie weer gewoon en zonder al te veel pijn te laten functioneren, dan heb ik het wel voor over.

Vandaag dus maar weer aan de slag. Leo is weg, dus niemand die me ziet en gaat lachen….!

10 thoughts on “Balanceren

 1. Voor school werden die ballen aangeraden voor drukke kinderen, gewoon om op te zitten. Kon de onrust eruit via de bal. Wat een veelzijdig hulpmiddel. Succes ermee.

 2. De oefeningen met een zitbal zijn me bekend. Bij mij waren het oefeningen voor mijn gebroken schouder. Ik herinner me alleen dat die in het begin erg pijnlijk waren. Maar geholpen hebben ze wel. Doe toch maar voorzichtig dat je er niet af dondert. šŸ™‚ Succes.

 3. @Sjoerd: jazeker. Als het lukt, maakt Leo morgen wat filmpjes. De oefeningen zijn niet moeilijk, maar lastig uit te leggen. De therapeut masseert eerst m’n knie en dan doen we nog oefeningen. Ik had wat opgezocht op Internet, maar die oefeningen waren meer kwaad dan goed. Ik hou me nu aan wat zij aangeeft en ik moet zeggen dat het begint te werken.

 4. Ik kan me weinig er van voorstellen. Moet je dan bepaalde oefeningen gaan doen of zo.

 5. Wij gebruiken op Pilates les ook dergelijke ballen. Een vuistregel voor de juiste maat bal is dat als je er bovenop zit je bovenbenen in een rechte hoek tov je onderbenen moeten zijn.

 6. @Rob, ik ben 1.69 en heb een bal van 65 cm gekocht. Er zijn geloof ik nog wel grotere te koop. Veel succes!

 7. Leuk.

  Welke diameter heb je nodig voor deze oefeningen?
  Ik ben 1.87
  Ik wil thuis ook wel gaan balanceren.

  Vragende groet,

Comments are closed.