Bezoek

Dieren hebben geen last van de Corona-lockdown. Die springen of kruipen van hot naar her en laten zich niet ringeloren. Neem nou deze kikker. Die zat zomaar ineens doodleuk op de rand van onze vijver.

Ik vind dat wel leuk en van mij mag ie ook nog wel een paar vriendjes meenemen. En ja hoor, dat deed ie ook. Soms zitten ze met z’n vieren rustig te genieten van de zon. Ze zijn aan ons gewend, want springen niet meer altijd in het water als we langslopen. Je moet natuurlijk wel rustig doen, maar dan kun je ze ook goed van dichtbij bekijken.

En ze zijn eigenlijk heel mooi. Groen met mat-gouden accenten, glanzend in de zon. Kleine juweeltjes op de rand.

6 thoughts on “Bezoek

  1. Wat leuk dat je hem kon fotograferen. Nu ik er over nadenk heb ik nog nooit een kikker op de foto gezet.

  2. Dat is destijds, buiten een lekkage door boomwortels, ook een van de redenen geweest om mijn vijver weg te doen. Ene is leuk, een paar is leuk, maar als het een hele kolonie wordt, is het ineens een stuk minder leuk.

  3. Als ze eenmaal eitjes gelegd hebben in jullie vijver komen ze elk jaar terug. Het worden er wel steeds meer dan. 🙂 Mijn zus had in een kleine vijver duizenden kikkervisjes. Ze heeft ze toen maar er uit gehaald en voorzichtig uitgezet in het water van een singel.

Comments are closed.