Hoe gaat het nu?

Vorig jaar om deze tijd schreef ik een aantal blogjes over mijn buurvrouw Marlika. Zij startte een crowdfundingsactie voor een aHSCT-behandeling.

"Keep Marlika walking"

Het geld kwam er en Marlika reisde naar Moskou. Zes weken lang onderging zij daar een zware behandeling. En daarmee begon voor haar de lange weg naar herstel. Omdat haar weerstand minimaal was, moest ze, eenmaal thuis, in quarantaine. Nauwelijks bezoek, weken, maanden lang helemaal niet naar buiten, alleen digitale contacten.

Met vallen en opstaan herwon ze haar vitaliteit. Soms leek ze alweer bijna de oude, soms was er even een terugslag. Maar langzamerhand zagen wij haar opknappen. Het helpend handje dat we zo nu en dan uitstaken was fijn, maar vindt ze nu niet meer nodig.

En nu… nu zitten we allemaal in quarantaine. En voor Marlika is het opnieuw en nog strenger dan voor ons allemaal. Maar ondanks alle moeilijkheden laat Marlika zich niet uit het veld slaan. Ze straalt, geniet van haar man en dochter, zwaait op afstand lachend naar ons en is super positief.

En in deze dagen heeft ze tijd genoeg voor haar grote hobby bakken. Staat er zo maar ineens een stuk taart of bananenbrood op onze tuintafel.
We genieten er van en weten het zeker: Marlika komt er wel!

8 thoughts on “Hoe gaat het nu?

  1. Els je bent een fantastisch mens! Wat heb je dat weer ontzettend goed verwoord. Mede dankzij jouw liefdevolle hulp ook, heb ik vooruitgang in mijn herstel. Wat een leuke reacties ook van de anderen hier. Bedankt voor jullie steun ook.

    Liefs van mij

  2. Mooi om te horen Els. Zij is een flinkerd maar jij ook om op je blog regelmatig aandacht te vragen voor haar.Petje af voor zulke vrouwen.

  3. Dat is heel fijn om te lezen. Ik zag laatst dat ze nog een belastingadviseur zochten voor het fonds.

  4. Naar aanleiding van jouw blogs vorig jaar, heb ik haar gevolgd gedurende de behandeling in Rusland ( en een kleine bijdrage geleverd aan haar fonds). Wat een positieve leuke vrouw is zij en wat een doorzetter. Heerlijk om te horen dat het nu beter met haar gaat.

Comments are closed.