Punten en komma’s

Wie op de sociale media kijkt, schrikt zich soms een hoedje van de vele taal- en stijlfouten. Niet dat ik dat iemand kwalijk neem, want ik ken het merendeel van de mensen niet. Maar ik denk soms wel met weemoed aan het taalonderwijs dat ik zelf kreeg. Met veel aandacht voor juiste spelling, interpunctie en klemtonen.

In deze roerige tijd worden er nogal eens acties bedacht om het vele werk van al die mensen in de zorg, het openbaar vervoer, de winkels en nog zoveel andere plaatsen onder da aandacht te brengen. En hen te bedanken voor alles wat zij doen.

En dan valt me ineens op dat er altijd wel iemand reageert met een opmerking in de trant van “denk ook eens aan …” en dan een beroepsgroep noemt die nu ook hard aan het werk is.

Ik ben verbaasd over zoiets. Ineens moet iedereen één voor één genoemd worden. Alles duidelijk vermeld worden, inclusief de puntjes op de i.

Laten we nou een keer beslissen dat we respect hebben voor iedereen en dankbaar zijn dat er zo veel mensen, ondanks de risico’s, toch voor ons aan het werk blijven. En dat er nog zo velen niet genoemd zijn, maar toch worden meegenomen in die grote golf van ons medeleven.

6 thoughts on “Punten en komma’s

  1. Weet je, er zijn nu heel veel beroepen die bezig zijn en die nooit genoemd worden of zoals met mijn vak meestal belachelijk wordt gemaakt. Ik denk dat we even heel hard moeten gaan klappen voor de schoonmakers die in ziekenhuizen de vuilnisbakken aan het legen zijn en de bedden soppen waar mensen op hebben liggen sterven van corona. Ik vind het opvallend dat rechters al veel eerder niet meer mochten werken, nog voor Brabant op slot ging ook. Maar goed, ik lees geen reacties van anderen op sociale media.

Comments are closed.