Veiligheid

Wie mijn blog gisteren las, zal wel begrepen hebben dat ik de maatregelen die nu getroffen worden met was scepsis bekijk. We zitten midden in een idiote periode, want dit hebben we nog nooit meegemaakt.

Zie ik de realiteit dan niet onder ogen? Ja zeker, dat doe ik wel. Alleen denk ik dat we ons lot nooit kunnen ontlopen. Wat dat lot voor ons in petto heeft, zullen we pas te zijner tijd ervaren.

Trek ik me dan helemaal niks aan van alle commotie? Jawel, ik ga niet persé naar grote bijeenkomsten. Maar als het nodig is, ga ik nog wel met het openbaar vervoer, haal ik mijn boodschappen bij de supermarkt en sta daar in de rij voor de kassa. Net als alle anderen. Handen schudden doe ik niet zo veel, knuffelen met mijn eigen kinderen, ja, dat wel hoor!

En natuurlijk kan het geen kwaad wat meer op hygiëne te letten. Handen wassen, handdoeken wisselen, vaatdoekjes regelmatig verschonen. Maar verder…? Nee, we leven net zo als we altijd deden. Eten voldoende verse groeten, fruit. En we gaan op tijd naar bed. Want wat kan een mens nog meer doen? Ik zou het niet weten…..!

15 thoughts on “Veiligheid

 1. Tsja, wij passen op, zo ook vandaag.
  Vandaag ook maar vast de fotootjes gemaakt voor de selfiemomentje op maandag foto’s.
  Maandag zijn ze er niet.
  Mamma is de komende weken thuis.
  Op maandag.
  Op vrijdag passen we nog op zolang we onszelf er fijn bij voelen.
  Het is lastig, het is een dingetje zoals ik tegenwoordig zeg 🙂

 2. Waar ze nu mee bezig zijn is niet voorkomen dat het virus verspreidt maar voorkomen dat de ziekenhuizen het niet aan kunnen. En natuurlijk dat de economie blijft draaien.

 3. De enig mogelijke manier is om zo weinig mogelijk sociale contacten aan te gaan om de pandemie in te dammen. Dat doen we dan maar en het biedt ongekende mogelijkheden!

 4. Ja, dat gevoel heb ik ook. Je kunt niet alles vermijden. Inderdaad kun je de gewone maatregelen zoals nog beter handen wassen doen en zo, maar verder? Wat heb je er aan om te gaan panieken…

 5. En Leo, je hebt wel een beetje gelijk natuurlijk, maar de hele situatie is ook ongekend. Dus hoe je het ook bekijkt, het is moeilijk om beslissingen te nemen. Het zal niet gauw goed zijn

 6. ik was gisteren nadat ik jou gemaild had, oprecht blij dat er mail kwam van het museum: we gaan dicht. Dat had ik niet verwacht en ik twijfelde nog of ik zou gaan werken vandaag. Ook het filmhuis waar F. werkt, ging dicht en vanavond hadden wij een voorstelling in het theater. Daar zou ik zeker niet naar toe zijn gegaan, maar het ging niet door. Ik blijf lekker binnen. Genoeg te doen.

 7. De afspraak met de kinderen voor vanavond maar uitgesteld tot betere tijden. De soep in de diepvries gezet, wie weet hoe het nog van pas komt

 8. Laten we vandaag wat meer afstand van elkaar nemen zodat we elkaar morgen met nog meer warmte kunnen omhelzen. Dat is de leus van premier Conte die in Italië overal gedeeld wordt. Zelfs mijn kinderen, die op scholen werken, moeten het nu even zonder een knuffel van mij doen.

 9. Hoe vervelend het ook is is voor veel mensen, maatregelen zullen genomen moeten worden in zo’n uitzonderlijke situatie. En verder moeten we hopen dat de meeste mensen hun verstand blijven gebruiken.

 10. Hoe vervelen dat ook is voor veel mensen maar maatregelen moeten u eenmaal genomen worden in zo’n uitzonderlijke situatie. En verder hopen dat de meeste mensen hun verstand blijven gebruiken.

 11. Hopelijk is ieder zo slim als dat jij bent. We zijn afhankelijk van elkaar. Gebruik gezond verstand.

Comments are closed.