Lekker!

Normaal snoep ik (niet meer) zoveel. Maar onderweg wil ik natuurlijk wel de lokale lekkernijen proeven.

En wat eet je in Zeeland? Natuurlijk een bolus. En een beetje zoeken op Google leidde ons naar de beste bolusbakker, die in Clinge zit. Omdat we toch van plan waren naar Hulst te gaan, waar Clinge dicht in de buurt ligt, besloten we het eten van een bolus uit te stellen tot de laatste dag.

Tegen één uur waren we bij de bakker, maar die was nog gesloten. En zoiets als een klein cafeetje bij de bakkerij zagen we ook niet. We reden even rond en konden na enen de bakkerij weer in. En kochten de twee laatste (!) bolussen. Helaas, geen koffie erbij dus. Maar ze smaakten wel heerlijk, al aten we ze dan op een parkeerterrein verderop in het dorp.

Misschien ga ik die bolussen nog wel eens zelf bakken. Met dit recept moet het lukken.

7 thoughts on “Lekker!

  1. Ik vrees dat als ik zelf ga bakken dat mijn gewicht recht evenredig toeneemt met mijn bak kunsten.

  2. Dat getuigt van karaakter: wachten tot de laatste dag. Heel knap. Ik heb dat recept van Rutger ook wel eens geprobeerd en dat werd heus wel smakeijk hoor. Maar nooit zo als de zeeuwse bolus. En ik ben een kenner hè

Comments are closed.