Geluk

Het geluk ligt op straat zegt men. Nou, ik weet niet of het daar nog ligt, maar dan moet je wel heel goed zoeken 😉

Maar nu ligt het geluk in de boekenwinkel. Daar kun je, weliswaar tegen betaling, allerlei boeken krijgen waarmee gelukkig worden een peulenschil schijnt. Boeken met Afrikaanse wijsheden, een boek met lijstjes die je in kunt vullen en daardoor gelukkiger wordt (of vrouw van de Amerikaanse president. Al lijkt me dat nou net geen ideaal) dan wel adviezen van mooie dames.

Nee, ik heb er geen een gekocht. Al die ideeën van anderen wil ik niet lezen. Ik ben lekker eigenwijs en zoek samen met Leo het geluk zelf. Soms lukt dat beter dan andere keren 😉 Maar met een tamelijk goede gezondheid, niet te veel pijntjes en een achterdeurtje op de bank (zonder rente) hebben we niks te klagen.

Ik geloof dat al dat gezoek alleen maar stress en narigheid meebrengt. We zien wel wat de toekomst brengt en genieten intussen van wat er op ons pad komt.

8 thoughts on “Geluk

  1. Ik denk dat de schoonheid in kleine dingen zien, genieten van de fijne en mooie dingen die op je pad komen en eenvoudig leven met tevreden zijn met wat je hebt, een mens heel gelukkig kunnen maken. Dure boeken erover kopen die je over ene half jaar bij de kringloop ziet, gaan je niet gelukkiger maken.

  2. Helemaal gelijk heb je. Als je maar tevreden bent met wat je hebt is er al heel veel geluk aanwezig.

Comments are closed.