Echt Hollands

Ik geloof dat in de landen om ons heen niet zo’n grote cultuur van zegels plakken bestaat. Er wordt mij nooit gevraagd of ik ze wil, wanneer ik in het buitenland iets betaal. Grote supermarktketens hebben meestal wel een soort klantenkaart, maar zegels krijgen of kopen…? Nee, dat is er niet bij.

In menig huisgezin staat, net als bij ons, een doos of koekjesblik waar alle zegels in gefrommeld worden. Regelmatig moeten er dan boekjes vol geplakt worden om iets met korting dan wel helemaal gratis te kunnen krijgen. Dus plakte Leo deze week ook driftig de zegels van het benzine-station, zodat hij de auto netjes kon laten wassen voor (bijna) niks. Ook al had hij dan laatst gehoord dat er een beetje gesjoemeld werd met de liters benzine die je er tankt.

Wij hebben het niet kunnen nagaan en blijven dus nog maar zegeltjes aannemen en op een kaart plakken. Wij zijn tenslotte toch echte Hollanders…!

6 thoughts on “Echt Hollands

 1. Ik geef ze vaak weg aan anderen, maar ik spaar zelf de koffiepunten van AH Perla, dan krijg je 2 euro voor een volle kaart.

 2. Oh ja, zegeltjes.
  Zeker als het iets is wat ik kan gebruiken of graag wil hebben.
  Zoals nu bij de Lidl de zegeltjes voor de aquamini’s

 3. Zegeltjes neem ik al lang niet meer aan. Het enige wat we nog hebben zijn een paar klantenkaarten en de airmiles…

 4. Hier stond ook een zegeltjestrommel.
  Toen de kinderen de deur uit waren ben ik radicaal gestopt, alleen voor autowasbeurten spaarden we nog.
  In winkels geef ik ze weg, er is altijd wel iemand die ze wil.

Comments are closed.