Geen kunst

Ik las over de kunstenaar die een banaan op de muur had geplakt met een stuk duct tape. Hij vond het een origineel idee, noemde het kunst en vroeg er een zeer florissant bedrag voor. Een andere kunstenaar zag er heel wat anders in en trok het tape van de muur, vrat de banaan op en noemde dat ook kunst.

Nou, mijn idee van kunst is het niet. Kunst moet je boeien, blij maken, verwonderen of ontroeren. En iedereen geeft daar een eigen invulling aan. Maar zo’n banaan, die vies wordt en van arrenmoe van de muur valt…. bah!

8 thoughts on “Geen kunst

  1. Het stelt juist precies aan de orde wat jij vindt. Het idee dat iedereen zoveel betaald voor wat een willekeurige mooi vindt stelt hij hiermee aan de kaak en voor die kunst krijgt hij weer geld. Eerst wist ik dat ook niet maar nu snap ik het beter.

  2. Het geeft wat mij betreft weer hoe steeds meer dingen zich ontwikkelen, als je eenmaal naam gemaakt hebt , vinden mensen het al snel mooi. Net zoals je op tv steeds vaker dezelfde gezichten ziet. Kun je leuk zingen dan kun je ook presenteren? Wil je een programma maken dat door veel mensen bekeken word dan vraag je toch die BNNer die daardoor bijna dagelijks wel ergens in een programma opduikt. En kunst is kunst omdat degene die het maakt al naam gemaakt heeft.

  3. Ik heb het gelezen. Die banaan was verkocht voor een aanzienlijk groot bedrag… Ik vind het knetter en beslist geen kunst.

Comments are closed.