Lekker luisteren…

Al vaker vertelde ik hier over podcasts. Een podcast is een geluidsbestand en kan over van alles en nog wat gaan. Muziekpodcasts, zoals van de Sandwich, Andermans Veren, maar ook documentaires zoals “Tante Jos”, die ik afgelopen weken beluisterde.

Deze podcast gaat over verzetsvrouw Jos Gemmeke. Radiomaakster Mijke van Wijk gaat daarin op zoek naar de details van het verhaal zoals haar tante Jos het altijd vertelde. Maar hoe zat het nou werkelijk in elkaar en wat was verzinsel en wat was werkelijkheid? Een diepgravend onderzoek in Nederlandse en Britse archieven. Dat alles doorspekt met een verslag van de fietstocht die Mijke in navolging van haar tante Jos maakte, zoektochten naar mensen die Jos kenden of mogelijk gekend zouden hebben. En wie was dan toch die vriendin, die ook een groot stuk mee fietste en plotsklaps verdwenen was, maar later toch weer opdook.

Heerlijk om naar te luisteren als je ergens mee bezig bent. Altijd oproepbaar en wanneer het te veel wordt, kun je stoppen en later weer verder luisteren.

6 thoughts on “Lekker luisteren…

  1. Ik wist niets over podcasts maar dank zij jou heb ik me er even in verdiept en we gaan morgen tijdens een lange autorit ons eens even verdiepen in dit gebeuren.

  2. Soms luister ik radio, meestal is het gewoon stil in huis, tenminste als ik alleen ben. Heel soms luister ik naar een podcast. Deze dus 😀

  3. Wij luisterden naar tante Jos tijdens de autorit naar Italië, dit voorjaar. Op de terugweg hadden we het programma over eten ‘ Mangiare’ van de NPO op de autoradio. Ook een aanrader.

  4. Hey, dat is leuke informatie. Ik heb een stukje beluisterd en ik luister straks zeker verder, eerst even aan het werk…

Comments are closed.