Kijk nou…

Een paar weken geleden kwamen we tijdens onze Ganzenpas-wandeling dit dak tegen.

Eigenlijk toch veel leuker dan zonnepanelen…? Je moet dan natuurlijk wel een plat dak hebben, anders rollen die planten er meteen vanaf. Het lijkt me beslist warmer, het staat gezellig en de planten geven zuurstof af. Ik denk dus dat dit drie vliegen in één klap zijn. Misschien zijn er zelfs wel nog meer voordelen, want water opnemen doen die planten ook nog. Waarom gebruiken we dat niet vaker?

Helaas kun je het niet op elk dak aan brengen. Dus houden wij het in elk geval nog maar op onze goeie ouwe dakpannen.

10 thoughts on “Kijk nou…

  1. Het zou goed kunnen op wachthuisjes voor het openbaar vervoer. Wij hebben er zoeentje in een nabijgelegen dorp. Gaat al jaren heel goed. Ook zag ik dit soort plantjesdaken op bezoekerscentra van natuurgebieden in Drenthe. Heel mooi!

  2. Mooi gezicht. Hier groeit het ook op het schuine dak maar ik heb er toen wel ijzerdraad voorlangs gedaan. Anders kwamen de (toen) kleine plantjes er met een forse regenbui af glijden. Het zit al meer dan 20 jaar. Maar… ik moet er ieder jaar kleine boompjes tussen uit trekken! Die zaadjes komen uit de lucht vallen. Laat je het een jaar zitten dan krijg je het niet zo maar uit getrokken! Wat een gedoe. En wie gaat dat doen als ik ouder wordt en niet meer op de ladder klim?

  3. Het is wat je zegt, mijn huis ligt vol met zonnepanelen. Maar de schuur krijgt volgend jaar wel een groen dak…

Comments are closed.