Het bestaat echt…!

Kennen jullie het liedje van El;ly en Rikkert nog, “De kauwgomballen boom”? Een vrolijk liedje, maar natuurlijk helemaal fantasie… zou je denken. Want zo’n kauwgomballenboom bestaat wel degelijk.

Nou nee, niet in de tuin van mijn oom, niet in mijn eigen tuin. Ik heb hem zelfs nog niet eens in het echt gezien. Ik zag een foto van zo’n boom toen ik in Ouwehands Dierenpark in Rhenen was. De boom is familie van de Hibiscus (Malva-achtigen) en groeit in oost en zuid Afrika. Het is een nuttige plant, want niet alleen kun je de vruchten dus kauwen, maar hij levert ook medicijnen, brandstof en voedsel. Helaas niet hier te kweken, tenzij de zomers altijd zo warm blijven als de laatste jaren.

Laten we daarom nog maar eens naar dat liedje van Elly en Rikkert luisteren:

7 thoughts on “Het bestaat echt…!

  1. Leuk liedje. Zongen wij hier ook met onze kinderen. Gek maar deze vakantie hebben we de (vroegere) nanny van Elly en Rikkert op een Franse camping ontmoet. Nog even en dan kunnen we ze hier ook kweken die Kauwgomballenbomen. We zijn goed op weg met die klimaatopwarming. Maar of ik daar nu zo blij mee ben! 🙁

  2. Heerlijk om dat nog eens te horen, en me nooit gerealiseerd dat dit wel eens waar zou kunnen zijn.

Comments are closed.