Natuur in de stad

Onkruid (nou ja, wat is onkruid) voldoende zo langs weg en straat. Maar zo nu en dan staat er ineens iets wat bijzonder opvalt. Zoals deze zonnebloemen. Langs een verder volkomen kale weg stonden ze er ineens, stijf tussen de stenen en een paaltje.

Ik vraag me dan altijd af hoe ze daar komen. Maar ja, daar krijg ik geen antwoord op.

Misschien een verdwaalde pit, weg gewaaid uit een zakje…? Wie zal het weten. Maar ze vrolijkten in ieder geval de boel op. Straks hebben niet alleen mensen, maar ook vogels er plezier aan.

6 thoughts on “Natuur in de stad

  1. Vogels eten allerlei zaden en poepen die weer ergens uit. Vorig jaar had ik prachtige zelf gefokte zonnebloemen en als je ziet hoeveel zaden er worden gegeten door met name mezen…. Dit jaar had ik ze ook voorgezaaid en dat is totaal mislukt. Heel jammer!

Comments are closed.