Calorieën tellen

Soms zie je mensen die duidelijk veel te dik zijn. Soms lees je over mensen die door een maagverkleining in enkele maanden tientallen kilo’s verliezen. Hoe kan dat dan? Nou, dat werd me duidelijk door dit artikel in de krant. dikDe man in kwestie wist dagelijks 11.000 calorieën te verstouwen. Er van uitgaand dat een gemiddelde man aan zo’n 2.500 calorieën voldoende heeft, at hij dus in één dag ruim 4 keer de normale hoeveelheid. En dat dan ook nog eens lange tijd. Hoe kreeg ie het naar binnen? Dan moet je toch constant propvol zitten? Inmiddels is hij aan een streng dieet begonnen, traint en sport veel en is in 19 dagen al 20 kilo kwijt geraakt. Ik hoop dat hij het volhoudt en dat hij inderdaad gezonder zal worden.

5 thoughts on “Calorieën tellen

 1. In Rotterdam heb ik verbijsterende aantallen mensen zien waggelen, die nog dertig moeten worden, en nu al zowat de helft te zwaar zijn. Hun kinderen zien er trouwens ook uit als dikke larven. Walgelijk! Maar wel bij La Place de dienbladen vol laden met vette zoete ongezonde troep. Kom, jongens, laten we de zorgpremie maar weer eens verhogen. 🙁

 2. Wat moet dat toch vreselijk ongemakkelijk zijn om al die kilo’s mee te sjouwen.

 3. Mijn BMI blijft rond de 30 schommelen.
  Dat is net de gevarenzone.

  Al jaren heb ik net een te kleine lengte voor mijn gewicht.

  Groeien doe ik niet meer.
  En afvallen lukt ook al niet.

  Te zware groet,

Comments are closed.