Naweeën

Erg veel last heb ik gelukkig niet gehad van de bestralingen. Maar helemaal vlekkeloos verliep het niet. De eerste dagen leek het of er niks aan de hand was, maar toen begon mijn velletje toch wel geïrriteerd te raken. En op zo’n rot plek, precies in de huidplooi onder mijn borst. In 2008 werd me gezegd alles zo veel mogelijk droog te houden. Poederen met reukloze talkpoeder mocht, maar verder niks.
naweeenNu kreeg ik te horen dat er zalf voor was. Tikkeltje eigenwijs wilde ik daar in eerste instantie niet aan beginnen. Maar toen na een paar dagen de blaren opensprongen, belde ik toch maar even op om te vragen hoe en wat. Bij het Kruidvat kon ik cetomacrogol crème kopen en er dik op smeren. Tja, en hoe dan…? Want pleisters kunnen en mochten niet. Het werd dus hannesen met grote gaas kompressen. En het moest zo luchtig mogelijk blijven, liefst zonder BH.
Dat betekende dus een paar dagen pyama- en huisarrest. Want zonder BH naar buiten ga ik onder geen beding. Nu is alles gelukkig weer min of meer genezen. Hopelijk komen er nu geen verrassingen meer….

11 thoughts on “Naweeën

 1. Ik heb zelf nooit bestraling gehad, wel chemo.
  Maar wat zal je het lastig (gehad) hebben met deze temperaturen.

 2. Fijn dat het beter gaat met je huis, lijkt me geen pretje met de warmte die jullie de afgelopen tijd hadden.

 3. Ouderwetse herenzakdoeken zijn misschien een oplossing. Bij de apotheek is ook nog een andere cetomagrogol creme met iets van zink erin. Daarmee geneest het sneller. Is zonder recept verkrijgbaar. Toitoi

 4. Denk je er vanaf te zijn, krijg je dit als toegift. Goed dat het is opgelost met deze creme. Ik zal het onthouden voor je weet maar nooit.

 5. Dat lijkt me ook knap vervelend te zijn. Zeker met het weer van nu.

 6. Jeetje Els, dat is echt akelig. Goed dat het vooruit gaat, maar het zal nog steeds een vervelend gedoe zijn.
  Engels Pluksel zou misschien een verzachtend gevoel geven>

 7. Ja Els en het valt nu met dat warme weer helemaal niet mee.

 8. Wat een gedoe moet dat zijn maar hoe prettig dat ook dat geheeld is. En dan vanaf nu helemaal gezond weer verder. Dat wens ik je oprecht!

Comments are closed.